torstai 29. syyskuuta 2016

KORUJA

Vinkki Pinterestistä. Ostin kirpparilta muutaman haarukan ja sitten alkoi niiden taivutteleminen. Osa pamahti heti poikki mutta nämä sitten onnistuin vääntämään haluamaani muotoon. Sitten lisäsin helmet niihin kiinnittämällä ne siimalla. Ketjut vielä laitan niihin kunhan saan ne hankittua.

Tästä tykkään kovasti itse ja itselleni sen teinkin. Nahka nauha sopi tähän oikein mainiosti. Roikkuva koriste  on vanhoista helmistä otettu.

tiistai 27. syyskuuta 2016

PÖLLÖJÄ

KIERRÄTYS-aiheeni vielä vähän jatkuvat. Erilaisia pöllöjä olen Pinterestissä nähnyt. Tässä ovat minun versioni niistä. Tässä kuvassa on heijastin spraytä pöllössä.

Pöllöt on siis tehty vanhoista raastimen teristä. Silminä purkin kannet ja pikku vuokia sekä nokka on pikku vuoka. Jalat ovat kynttilän pidikkeet. Tämä pöllö "vartoi" meidän pihaa ja

tämä pöllö postilaatikkoja.

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

IKKUNALAUTA..

Päällystin vanhan valkoisen ikkunalaudan. Siitä tuli paljon siistimpi ja "tyylikkäämpi".  Ja se sai uuden paikan meidän välihuoneessamme.Ja vanhat kirjatkin ovat taas saaneet uudet elämät.

lauantai 24. syyskuuta 2016

ISO SÄILYTIN

Tein vielä isomman säilyttimen.Päällystin purkin ensin verkko pusseilla ( sipuli- hedelmä yms. ) että sain vähän kuviota pintaan ja sitten maalasin sen  spray maalilla. Koristelin vielä reunat nyöreillä jotka olen joskus kokeilu mielessä tehnyt ja nyt niille siis löytyi paikat.

perjantai 23. syyskuuta 2016

SÄILYTIN

Peltipurkkejakin aina kerääntyy vaikka täällä meidän kylällä niiden keräyspistekin on. Näitä säästin tähän tarkoitukseen. Eli maalasin purkit, koristelin nauhoilla ja kiinnitin ne isoon purkkiin ruuveilla ja muttereilla. Vinkki tietenkin Pinterestistä. Kovin painavaa noihin sivu purkkeihin ei kannata laittaa ettei keikkaa koko säilytin, ellei isossa ole painavaa sisällään.

torstai 22. syyskuuta 2016

"SIILI"

Vanhojen kirjojen uusio käyttöä täytyy myös harjoittaa. Näiden tekeminen on aivan "terapeuttista" toimintaa. Ei tarvitse muuta kuin taitella kirjan sivuja ja ajatella muita asioita jos siihen tarvetta. Tämä siili malli on oma suosikkini ja ensimmäinen kappale jää aina itselleni, mutta seuraavat sitten lähtevät muiden käyttöön.

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

HEIJASTIMIA

Tuunasin vähän lisää heijastimia. Niitä nyt kyllä jo tarvitaan kin kun alkaa illat pimentyä. Porasin pikku reikiä heijastimien reunaan ja virkkasin ympärille muuraus narulla. Nalle- ja dinoheijastimiin lisäsin vain heijastin langasta nauhat. 

tiistai 20. syyskuuta 2016

KRANSSI

Pinterestistä löytyi tällainen ohje kranssi pohjan tekoon. Vessapaperi rullia ja sanomalehteä niiden sisälle

ja sitten maalarinteipillä kiinnitetään yhteen ja muotoillaan muotoonsa.

Sitten pyöritin pellava narua ympärille. Koristelin vanhoilla tekokukkasilla. Vielä laitoin joskus kirppareilta löytämäni ruokaliinan pidikkeen ja siihen lasi riipuksen ja samaan myös rautalangasta lenkin jolla kranssin saa naulaan laitettua.

maanantai 19. syyskuuta 2016

PÖYTÄ

Tämä viikko on YMPÄRISTÖ VIIKKO. Joten minäkin laitan joka päivä KIERRÄTYS JA TUUNAUS AIHEITA. Tämä pöytä oli valkoinen anoppini kampauspöytä. Nyt tuunasin sen itselleni pikku pöydäksi. Maalasin sen harmaaksi. Ja pöydän pinnan päällystin ja jalat tarra paperilla. Sammakko vetimet ja niin on pöytä käyttö valmis.

perjantai 16. syyskuuta 2016

TOSSUKAT

Neuloin pikku tossukat. Koko on n.33. Näitä tossukoita on mukava tehdä kun valmistuvat nopeasti. Ohje löytyy Silmukoita blogista. Lanka on puuvillaa. 

tiistai 13. syyskuuta 2016

NEULEPUSERO

Tein itselleni neuleen ( huhuh tuota "malli nuken" kokoa!!). Aloitin sen kauluksesta alaspäin. Käytin siihen vanhoja lankoja, siksi ovat niin eri värisiä mutta sain käytettyä niitä mahdollisimman paljon pois. Lanka Novitan Aalto.

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

SUKAT (22.)

"Seepra"-sukat. 7velj. Viidakko ja musta 7velj. langoista neuloin. Koko on n. 42. Perus sukat mutta kuvio tuli aika mukava tuosta langasta johtuen. 

perjantai 9. syyskuuta 2016

TOSSUT

Tein pikku tossut lapsenlapselleni.   Tossun pohjana pohjallinen jonka leikkasin isoista pohjallisista. Sitten virkkasin vain ympäri ja kavensin joka toinen kerros varvas puolella muutaman kerran että sain päällisen siihen ja pari kertaa kantapään puolella. Koko on n.33. Lanka on Novitan Onni. Jämä langoista tein ne ja napitkin kirppari löytöjä.

torstai 8. syyskuuta 2016

NEULE PUSERO

Tein vielä puseron tyttärelleni. Lankoja oli jäänyt jostain jäljelle juuri sopivasti tähän neuleeseen. Neuloin sen aloittaen kauluksesta alas päin tekniikalla.Välillä tein hihat että lanka varmasti riittäisi ja sitten neuloin helmaa lisää. Kyllä lankaa vähän kuitenkin jäi. Mukavaa tässä on se ettei tarvitse mitään juuri ommella vaan kaikki valmistuu samantein. 

tiistai 6. syyskuuta 2016

NEULE TAKKI

Neuloin tyttärelleni villaisen takin syksyn viileille. Malli on Kotiliesi Käsityö 4/2016 lehdessä. Lanka on 100% villaa. Siis pitäisi aika lämmin takki olla. 

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

"ELSA-MYSSY"

Lapsen lapseni halusi "Elsa" päähineen. Niin minun täytyi mennä  nettiin vinkkiä hakemaan. Löysin erilaisia myssy malleja. Tämä tein sitten "minun" mallillani. Virkkasin ensin päähineen ja sitten reunaan "kruunun". Letti piti laittaa myös sanoi päähineen tilaaja. Helmet ompelin vielä kruunuun.

perjantai 2. syyskuuta 2016

RASIA

Aloitan tämän kuukauden nyt KIERRÄTYS-aiheella. Pinterestin vinkkejä taas. Cd-kotelon kansista tein rasian serveteille. 4 koteloa teippasin kiinni toisiina ja pohjaksi liimasin juuri sopivan kokoisen kirjan kannen. Kuvat leikkasin vanhasta kalenterista. Kotelon kansi aukaistaan ja käännetään toisinpäin jolloin se saadaan kiinnittymään seuraavaan koteloon. Siitä on olemassa hyvä video Pinterestissä kun laitat hakuun " recycled cd-box".