torstai 31. maaliskuuta 2016

KÄMMEKKÄÄT

Suurikasityo.fi löysin ohjeen ihan videolla tällaiseen virkkaus malliin. Sieltä löytyy muutenkin kaikenlaisia ohjeita ja videoita kädentaitojen alueelta. Nämäkin kämmekkäät tulivat jämälangoista eli vielä riittää varastoa. 3 KUUKAUTTA ILMAN LANKA OSTOJA KUITENKIN.

maanantai 28. maaliskuuta 2016

TURVALONKEROITA KESKOSILLE

Sain tyttäreltäni vinkin näiden turvalonkeroiden tekemiseen. Näitä annetaan keskosille jotka ovat keskoskaapissa kaikkien letkujen ja piuhojen kanssa että heillä olisikin tällainen "turvalonkero" mukana johon on hyvä pikkuisen tarttua mieluummin kuin letkuihin. Näiden tekemisen on keksinyt äiti jolla oli pikkuinen jonka kanssa hän oli sairaalassa ja siellä hän teki näitä "mustekaloja"pienelleen ja sitten myös muillekin keskosille. Ohje löytyy netistä sanalla "turvalonkero" tai "mustekala" ja myös tämä äidin kertomus "lonkeroiden "
 synnystä. Eiköhän virkata talkoilla näitä ja tehdään LONKEROITA PALJON ja viedään niitä keskosille TURVAKSI!!!!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄIS KRANSSIT

Kierrätystä. Päällystin vanhoilla serveteillä tyrox renkaan ja koristelin vielä   karkki papereilla. Vanhat pääsiäiskoristeet pääsivät uuteen paikkaan. Lapsenlapseni saa sen huoneeseensa koristeeksi.

Tämän renkaan päällystin ensin serveteillä, sitten leikkasin kukka kuvioita serveteistä ja liimasin nekin vesi-liima-seoksella. Tein vielä serveteistä kukkasia päälle. Ohje löytyy suurikasityo.fi sivuilta. Siinä tehtiin aika isoja kukkia mutta ohje on hyvä ja helppohan se on pienentää tarpeen mukaan.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

LANKATYÖT

Nyt sain itselleni kaverin lankojen vähentämiseen. Tyttärentyttäreni 5v. innostui tekemään ompelua. Olimme reissussa Rukalla ja siellä hän aloitti "käsitöiden" tekemistä oikein innolla. Kissa tuli valmiiksi melkein hetkessä. Toinen lankatyö vaatii aikaa mutta luulen että sekin valmistuu vielä kevään aikana.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

PIKKU KORIT

Punoin pikku koreja kun niihin riitti 2-3kpl litran piimä purkkia. Jotenkin pääsiäinen tuli mieleen korien väristä ja muodosta. Luulen että pääsiäis munat pääsevät niihin.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

SYTOSMYSSYT

Virkkasin muutaman myssyn jotka vien paikallisen keskussairaalamme syöpäpolille. Langat ovat jämä lankoja ja tällä hetlkellä riittivät näihin  kuuteen myssyyn.

Löysin pari uutta virkkaus malliakin ja niilläkin sitten valmistin näitä päähineitä.

torstai 10. maaliskuuta 2016

"TOSSUKAT"

Helpot tossut tehdä. Neuloin vain neliön, taitoin kolmioksi ja ompelin pohjan ja vähän matkaa takaosaa kiinni ja "keijun"( 100kg (: ) tossut valmiina.

tiistai 8. maaliskuuta 2016

SUKKIA (8. ja 9.)

Neuloin Nalle-langasta sukat joihin tein "piirakka"-kuvion. Ohje siihen löytyy Novitan Sukka-lehdestä. 

Perus sukat johon koriste kuvion ohje-videon löysin netistäpä tietenkin. Lanka 7velj.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

TOSSUT

Etuperin-takaperin ovat nämä tossut nimeltään. Vanha tossun malli jonka olen löytänyt Käspaikka.fi.  Helppo  ja nopea neuloa. Valmiina sitä ei tossuksi arvaisi mutta jalassa ihan mukavan näköinen.

Tässä vähän pienemmät neuloin jotka ovat lapsen jalkaan sopivat.

perjantai 4. maaliskuuta 2016

PATALAPPUJA

Jämä langoista virkkasin muutamat patalaput. Tämä on hyvä malli tehdä ja samalla niistä tulee kaksinkertaiset ja siis kuumaa estävät. Virkataan pyörönä ja sitten valmiina taitetaan saumat ristikkäin. Näin siitä tulee neliö. Eli tuossa kuvassa musta-harmaa on virkattuna ja

täällä se on sitten jo taitettuna neliöksi.

Nämä virkkasin samalla lailla. Kukan tein koristeeksi ja se on tehty erikseen ja sitten ommeltu kiinni. Patalaput ovat reilun kokoisia. N. 70-80 ketjusilmukkaa aloituksessa. Langat 7velj. ja Nalle-lankaa. Koukku 3,5.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

PIKKU KUKKAROT

Tein muutaman kolikko tai kortti kukkaron kahvipusseista. Olen aikaisemmin blogissani laittanut ohjeen niiden tekemiseen. Nyt lisäsin vielä reunaan koriste virkkauksen. Niihin mahtuu hyvin kolikoita vähän tai maksukortit.


PS. Lankapaastoni on pitänyt hyvin!! KAKSI KUUKAUTTA ILMAN LANGAN OSTOA!!