keskiviikko 30. lokakuuta 2013

VILLAHOUSUT

Villahousut neuloin pikkuiselle lapsenlapselleni. Kuvioitakin vähän lahjeosaan, vaikka eihän ne paljon näy kun jäävät ulkopuvun alle. Nauha on kengän nauhaa jossa on kiristys nappulalla.

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

KLIPSULAUKKU

Loppu kesästä löysin tällaisen tekniikan netin videoista klipsu virkkaukseen. Aloin tehdä sitten laukkua siitä mutta se kesti ja kesti se tekeminen kun välillä täytyi tehdä muutakin. No nyt se on siinä valmiina ja olen todellakin tyytyväinen tulokseen. Kaikki siinä on "vanhaa"siis jämä lanka, ketju kirppari löytö ja vielä laitoin laukun avaus reunaan sitä jäykkää paketointi nauhaa että laukku pysyisi ryhdissään, jopa vetoketju on vanha. Eikun käyttöön.....

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

KORKIT KÄYTTÖÖN



Olen kerännyt pullon korkkeja jonkin aikaa ajatellen että niistä jotain voisi kehitellä kierrätys askarteluna. Ja nyt siis jotain sain tehtyä.
Tässä muutama. Kukkapurkkien alle...

Mukien alustaksi.

Kynttilän alustaksi. Led-kynttilää käytän ihan turvallisuuden takia, koska korkithan ovat muovisia. Tämän alustan " spreijasin" kullan väriseksi vielä.

lauantai 19. lokakuuta 2013

"RUUSUJA"

Näin muistaakseni Kermahatun blogissa vaahteran lehdistä tehtyjä ruusuja. Eli siellä oli vinkki niiden taitteluun. Ja tässä siis minunkin versiot vaahteraruusuista. 

tiistai 15. lokakuuta 2013

LAUKKU

Virkkasin tyttäreni pyynnöstä hänelle miniläppärille laukun.Puro Batik langasta ja puoli pylväs virkkausta. Sulkijana vetoketju ja pari kukka somisteeksi.

perjantai 11. lokakuuta 2013

SYDÄN LAUKKU

Klipsuja, klipsuja....Tämä laukku on ollut tekeillä kauan mutta nyt se on valmis. Kooltaan se ei ole suuri mutta siinä oli niin monta vaihetta tehdessä että tekeminen kesti. Ohje on nettivideosta. 

tiistai 8. lokakuuta 2013

VILLAPAITA

Lämmintä kohta tarvitaan joten tein pikkuiselle lapsenlapselleni villapaidan. Virkkasin kulmasta kulmaan kuviolla ja neuloin nurin oikein kierroksilla hihat "haitari" kuviota. Pusero on reilun kokoinen kolme vuotiaalle n. Malli on oma keksimä.

lauantai 5. lokakuuta 2013

PIPO

Novitan Isoveli langasta pipo. Kierreneulosta päälaelle ja vähän kierrettä myös oikein nurjaan. Tupsussa on heijastin lankaa mukana kun sitä HEIJASTINTA tarvitaan kun alkaa nämä syksyn pimeät. Pipon koko on lapselle tässä.

torstai 3. lokakuuta 2013

VARJOSTIMET

Valoa lokakuun iltoihin. Kävin Velman kurssilla tekemässä lampun varjostimia. Rautalankaverkosta tein tämän muotoisen kehyksen joka sitten "dipattiin" puuvillapaperi ja vesi seokseen. "Dippausta" tehtiin pari kolme kertaa ja välillä annettiin kuivahtaa.

Paikkakin oli valmiiksi ajateltu eli kukkatelineen ala hylly. Siinä se kauniisti antaa valoa ja varjokuvia syntyy ympärille.