torstai 30. toukokuuta 2013

KESÄKASSI

Jämä lankojen hävitys jatkuu. Tässä virkattu kesäkassi. Ohje oli alunperin Ullaneuleelta alkuun mutta tein omia sovellutuksia siihen sitten ja näin sain taas yhdet langat pois käytettyä.

maanantai 27. toukokuuta 2013

RANNEKORU HELMISTÄ

Yhden illan helmikurssin tuloksena tämä rannekoru. Helppo malli ja aika nopea tehdäkin. Isompia helmiä keskellä ja pienet kiertää ympärillä.

lauantai 25. toukokuuta 2013

PANNUNALUSTAT

Näiden pannunalustojen ohje on Kangasaitan sivuilla. Minä käytin näihin "palloihin" huovuttuvien lankojen jämiä ja näin sain langat käytettyä loppuun asti. Pyöritin ensin tiukat kerät ja laitoin ne sitten polvi sukkiin tiukiksi palloiksi ja sitten pesukoneeseen huovuttumaan. Niitä piti kyllä vähän vielä pyöritellä kädessä koneesta oton jälkeen että sain ne ihan pyöreiksi. Kalastaja lankalla yhdistin sitten pallot pyöreiksi alustoiksi.

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

JAKKU

Virkkasin Puro Batik langasta jakun. Aika väriskäshän siitä tuli mutta sopinee sitten useimpien vaate kappaleiden värien kanssa . Malli on omaa "mallistoa", eli kunhan virkkasin pylväs nippuja ja ketjusilmukoita välillä.

maanantai 20. toukokuuta 2013

ISOJA PIPOJA

Lankojen lopuista tein itselleni kesä myssyjä pari kappaletta. Ettei pääse auringon pistos yllättämään.

Mallit on omasta päästä vaikka kai nämä on samanlaisia kuvioita meillä kaikilla virkkaajilla. Peruskuvioitahan nämä ovat.

lauantai 18. toukokuuta 2013

KESÄ PIPOJA

Täytyi tehdä vähän erilaisia pipoja kesää varten että olisi sopivan värisiä joka asuun. Näitä pipoja on mukava tehdä kun valmistuvat nopeasti. Ja käyttäjä kin tuntuu hyväksyvän kaikki pipot omakseen heti. Mallithan on tuttuja vaikka olen vähän omia sovellutuksia niihin kuitenkin myös tehnyt.

torstai 9. toukokuuta 2013

PEHMYT PURKKI

Tällaisia purkkeja tehtiin Strömsö ohjelmassa muutama viikko sitten. Innostuin  kokeilemaan kun löysin juuri sopivan kokoisen pelti purkin ja kirpparilta löysin tällaisia silkki nauhojakin. Eli poistin ensin pohjan purkista, päällystin purkin pehmeillä pakkaus suojilla ja lopuksi kieputin nauhat ympärille. Siis kahdet nauhat päällekkäin ja sitten solmin rusetit päällimmäisiin nauhoihin niin alin nauha tulee mukavasti näkyviin silloin. Pohjan tein pahvista kun en saanut purkin omaa pohja osaa sopivan kokoiseksi. Itselläni on tällainen tosi vanha purkki joka on päällystetty muovi nauhoilla. Olen saanut sen varmaan 40 vuotta sitten. Eli tämä on vanha juttu mutta hyvä että se tuli esiin taas kun se on KIERRÄTYSTÄ mitä suurimmassa määrin ja kauniskin vielä.

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

PITSIPIPOT

Miami langasta neulotut pipot kesäksi pään suojaksi auringossa. Ohje on Kangasaitan sivuilla. Kaunis pitsi kuvio ja helppo tehdä. Tein vähän pienemmän kuin ohjeessa että on sopiva 2v. päähän.

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

KORI ja "RUUSUKE"

Frilla langasta kori. Jossain käsityö lehdessä oli vinkki käyttää frilla lankaa tai vastaavaa korin tekoon. Tämä tässä oli minulla langan jämä niin että korista tuli vähän "jämä"myöskin. Mutta eiköhän siihen jotain mahdu laittaa esille.

Tämä ruusuke oli myös jossain blogissa mutta en muista nimeä. Pampula lankaa virkattu ruusukkeeksi. Aika monta ruusuketta saa yhdestä kerästä tehtyä.